Terapi / Individuel terapi

Individuel terapi

At flytte hjemmefra:

Du er flyttet hjemmefra, og verden ligger åben. Du er måske endda kommet ind på dit drømmestudie. Alligevel er du ikke rigtig glad. Du kæmper for at være dygtig og få gode karakterer. Udadtil går det meget godt. Inderst inde føler du dig usikker, og det kan være svært at snakke med nogen om det.

Når du kommer i terapi hos mig behøver du ikke vide, hvad dit problem er. Sammen finder vi ud af, hvad der tapper dig for energi og hvordan du får livslysten igen.

Arbejdsløshed:

At blive arbejdsløs kan ramme os meget hårdt på selvtillid og selvværd. Det er ydmygende ikke at kunne forsørge sig selv, og det er skræmmende at tænke på muligheden for at falde ud af dagpengesystemet. Det er almindeligt at tvivle på eget værd og kunnen.

Er du opsagt har du måske svært ved at tro på, at du nogensinde kommer i arbejde igen. Før var der nogen, der havde brug for dig, nu kan du nemt føle dig tilovers. Den ene dag tager den anden, du er ved at miste modet og følelsen af meningsløshed melder sig. Vi taler om det svære, og jeg støtter dig i at finde din styrke igen.

Skilsmisse:

Måske er du endnu ikke blevet skilt, men tanken har strejfet dig. Du føler dig ensom i jeres forhold, og dialogen er gået i stå.

Det kan også være, at en af jer har fundet en anden, og nu står I ved en skillevej. Det er også muligt, at I simpelthen er vokset fra hinanden.

Måske er du blevet skilt, men har svært ved at komme videre, fordi du er fyldt af vrede, sorg og savn.

Uanset om det er før under eller efter en skilsmisse har du brug for at tale med en udenforstående. Det kan være svært at tale med venner og familie om det.

Jeg støtter dig i at finde ind til din kerne, så du får styrke til at komme videre, enten alene eller sammen med din partner. Måske er parterapi stadig en mulighed.

Den tredje alder:

Tanken om, at du snart skal stoppe på arbejdsmarkedet kan både være befriende og skræmmende. Det kan være en lettelse ikke at skulle tidligt op og komme sent hjem. Du kan jo godt mærke, at du ikke er tyve år længere. Samtidig kan tanken om, at du ikke har et arbejde at stå op til være skræmmende. Hvad skal tiden nu gå med?

Og hvad med din ægtefælle? I har altid haft hver jeres dagligdag. Hvordan vil det blive at skulle dele hverdagen sammen? Har I noget at snakke om? Vil I kunne finde fælles interesser?

Jeg støtter dig i at sætte ord på tankerne, og finde frem til drømmene for resten af dit liv.

Når arbejdspres bliver til stress:

Føler du, at du hele tiden halter bagefter selvom du knokler derudad? Føler du dig utilstrækkelig både hjemme og på arbejde? Er du hele tiden træt og din irritationstærskel lav? Det kommer let til at gå ud over dine nærmeste. Måske har du problemer med at sove om natten. Det tyder på, at du har været under pres for længe, og kan være begyndende tegn på stress.

Det er vigtigt at du tager vare på dig selv, før du ender i udbrændthed og depression.

I terapien stopper vi hamsterhjulet for en stund og udforsker, hvad der tapper dig, og hvad der giver dig energi.

Tove Mikkelsen - din terapeut

Der er mange livssituationer, der kan udvikle sig til en krise. Måske tænker du ikke over det som en krise. Men tegnene er, at du ikke trives, ikke er rigtig glad og sover dårligt. Til venstre har jeg givet nogle få eksempler på livssituationer, hvor du med fordel kan søge terapi.
 
 

Lad mig hjælpe dig

Kontakt mig på
Tlf: +45 51 25 50 14
Mail: tove@tovemikkelsen.dk