Terapi / Parterapi

Parterapi

Henvender sig til par, som gerne vil udvikle sig sammen til større nærvær og forståelse. Måske er I kørt fast i en kedelig rutine, og har svært ved at huske, hvad I i sin tid fandt attraktivt ved hinanden. Det kan også tænkes, at I vil forebygge at det sker.

Vi forelsker os, flytter sammen, får børn og deler et liv sammen.

Ofte glemmer vi, at vi kommer med hver sin rygsæk fyldt med oplevelser og forventninger. Det kommer tit til at spænde ben for os, fordi vi ikke får afstemt forventningerne. Meget af det er ubevidst, så vi er ikke selv klar over, hvad der er på spil. Vi vil opleve, at vi ikke bliver hørt og forstået, og vi kan komme til at føle os ensomme.

I parterapi støtter jeg jer i at dele jeres smerte, styrke dialogen og lytte opmærksomt til hinanden, så I finder sammen i et endnu stærkere og kærlighedsfyldt forhold.

Herunder har jeg givet eksempler på livssituationer, hvor der ofte opstår en krise i forholdet.

Lad mig hjælpe jer!

Kontakt mig på +45 51 25 50 14 eller tove@tovemikkelsen.dk

Livssituationer hvor der kan opstå en krise i forholdet:

At få det første barn:

Det at få et barn sammen forventer vi er noget lykkeligt; en bekræftelse på vores kærlighed og en gave. Alligevel oplever mange en krise når to bliver til tre.

”Kan jeg leve op til det store ansvar?” ”Er mit eget frie liv nu slut- og hvad med vores parforhold?”

Hele vores liv kommer til revision. Uafsluttede ting fra vores barndom kræver vores opmærksomhed. Det kan udløse tristhed og depressive tanker, som i værste fald kan føre til en fødselsdepression. Også mænd får fødselsdepressioner.

Det kan være svært at snakke med venner og familie om. De forventer, at vi er glade.

Hos mig kan I tale om alt, også det, der normalt er tabu.

At gå fra at være kærester til at være far, mor og børn:

Pludselig er der kun bleer og skole-hjemsamtaler. I savner begge den nærhed og fortrolighed, der var engang. Det kan være svært at få tid og ro til at være sammen. Alle samtaler bliver afbrudt, og sex er der slet ikke overskud til. Er det virkelig meningen med at danne familie? Det bliver fristende at kigge udadtil efter bekræftelse og flirt.

Men der er en vej til dialog. Hvis I sammen er villige til at dele jeres inderste tanker og følelser har I mulighed for at opleve en nærhed, der binder jer endnu tættere sammen, end I var førhen. Det er den modne kærlighed.

Jeg kan støtte jer i at finde ind til hinanden igen, hvis det er det, I vil.

Hvis I, mod forventning, beslutter at gå fra hinanden kan jeg støtte jer I at få en god dialog og et godt samarbejde efter en evt. skilsmisse.

Den sidste flyver fra reden:

De sidste mange år er gået med børn. Først børnehave, så skole, senere uddannelse og nu; pludselig er de væk. Det, som en stor del af livet er gået med.

Nu melder sig spørgsmål som: ”Hvad skal jeg dog bruge al min tid på?” ”Hvem er jeg egentlig, når jeg ikke længere er fuldtidsmor/far”. ”Hvordan finder jeg nu indhold i min tilværelse?” og ”hvad skal jeg og min ægtefælle lave sammen; har vi overhovedet andet sammen end børnene?”

Det er vigtigt at få sat ord på tankerne. Jeg støtter jer i at få en god dialog, så I sammen finder ud af, hvad jeres nye liv skal indeholde.